Roosenserien

Rosenserien är en svenskproducerad hudvårdsserie som vänder sig till den växande skara medvetna människor som vill vårda sin hud och samtidigt ta ansvar för miljön. Rosor har i alla tider varit kända för sina välgörande egenskaper. Redan de gamla grekerna använde extrakt från rosen för att lugna och balansera huden. Äkta rosenolja är också något som många doftallergiker tål.

Certifierad, ekologisk och rättvisemärkt aloe vera gelé som bas

Rosenseriens produkter är baserade på certifierad ekologisk och rättvisemärkt aloe vera gelé istället för vatten, det gör produkterna dryga och minimerar behovet av konserveringsmedel. Kinesiskt grönt te och kallpressade vegetabiliska oljor är även bas i många av produkterna. Rosenserien har satsat på kvalitetsråvaror trots att dessa är förhållandevis dyra jämfört med de billiga biologiska råvaror som ingår i många så kallade naturliga produkter. Billiga råvaror är ofta mindre verksamma eftersom de inte innehåller cellaktiverande ämnen. Våra växter och örter kommer från ekologiska odlingar. Det innebär att växterna inte besprutas med kemikalier, konstgödslas och att de handplockas vid skörd. Alla stora kosmetiska företag har idag insett att det är endast med högklassiga naturliga råvaror som man kan hjälpa och vårda sin hud på rätt sätt.

Eterisk rosenolja från Bulgarien

Rosenolja är förstås en viktig del i Rosenserien och den finns i nästan alla våra produkter. Rosor har använts inom hudvård för sin goda effekt och doft under tusentalsår i bl a Indien, Kina och det gamla Grekland. Rosenolja har en fantastisk välgörande effekt på alla hudtyper och lämpar sig speciellt bra för den känsliga och den mogna huden. Rosenolja anses även ha en lugnande inverkan på irriterad hud och vid ytliga kärl. Det går åt 5000 kilo rosor för att framställa 1 liter rosenolja. Kallpressade vegetabiliska oljor, grönt te och medicinalväxter ... Andra ingredienser i Rosenseriens produkter är kallpressade vegetabiliska oljor från t ex avokado, jojoba, oliver och havtorn, kinesiskt grönt te och örter och växter som är traditionellt använda inom folkmedicin. Det finns råvaror som är mjukgörande, lugnande och reparerande och andra som är aktiverande och stimulerande ända ner på cellnivå. Dessa används för att uppnå önskad effekt för olika hudtyper och hudproblem.

Inga djurförsök

Rosenseriens har valt råvaror som är kända för att inte vara allergiframkallande. Produkterna är testade på frivilliga människor, framförallt på de som har känslig hud. Några tester på djur har vi aldrig gjort vare i Sverige eller utomlands. Rosenserien finns med på Djurens Rätts lista över företag som är djurvänliga. Alla våra produkter är även fria från animaliska råvaror. Det enda vi använder från djurriket är bivax.

Allergivänliga produkter

Det är ytterst ovanligt med allergiska reaktioner på Rosenseriens produkter. Att det finns Svanenmärkta produkter är förstås ytterligare ett bevis på att de är allergivänliga. Det går inte att garantera att alla tål alla produkter, man kan även vara allergisk mot naturliga ingredienser. En fullständig innehållsdeklaration finns på alla förpackningar. Prova försiktigt om du vet att du är överkänslig/allergisk.

Naturlig och ekologisk hudvård

Produkterna är fria från syntetiska tillsatser och konstgjord parfym, men har en fräsch doft av rosenolja som även många doftallergiker tål. Rosenseriens produkter är väl pH-balanserade och effektiva med sin utmärkta balans av vitaminer, mineraler, spårämnen och antioxidanter. Rosenseriens produkter innehåller inte mineraloljor och andra ämnen från petroleumindustrin eftersom dessa täpper till porerna och skapar ett "smörjberoende". Mineraloljor innehåller inga livsnödvändiga fettsyror, vitaminer eller mineraler och bör istället användas till bilar och inte på huden.  Vi tycker att det är viktigt att bevara jordens regnskogar och använder oss inte av några ämnen som kommer från oljepalmer. Vi använder flera ingredienser som kommer från kokosfett och detta kokosfett kommer från ekologiska odlingar i Dominkanska Republiken.

Alkoholfri och parabenfri konservering

För att kunna garantera hållbarheten på produkterna använder Rosenserien C- och E-vitaminer och olika salter från frukt och bär. Produkterna har en hållbarhet på två till två och ett halvt år från tillverkningsdatum. Alla förpackningar är märkta med bäst-före datum (månad-år) och detta datum gäller även öppnad förpackning. Dock kan dofterna avta efter öppnandet då vi endast använder små mängder av naturliga doftämnen. Våra innehållsdeklarationer finns på svenska så att du som kund ska kunna veta vad du använder till din hud och ditt hår.
rosenserien.com